• Domov / Okolju prijazno podjetje

Okolju prijazno podjetje

28. 2. 2021

V podjetju Šiško steklarstvo se čutimo zavezani skrbi za okolje, zato trajnostno razbremenjujemo okolje s plinskim ogrevanjem, ločenim zbiranjem odpadkov, posodabljanjem tehnologij za obdelavo stekla, uvedbo e-dokumentacije, varčevanjem z vodo in s sončno energijo.

V novem proizvodnem objektu imamo od leta 2018 novo čistilno napravo z zaprtim sistemom kroženja hladilne vode. Tako smo zmanjšali porabo vode v tehnološke namene iz prejšnjih 230 m³ na približno 32 m³ mesečno. Manj obremenjujemo okolico in komunalno infrastrukturo, manj je vzdrževalnih del, diamantna orodja imajo daljšo življenjsko dobo.

Na strehi novega proizvodnega objekta smo na začetku leta 2021 skupaj s podjetjem Gen-i sonce postavili še sončno elektrarno s 403 paneli in močjo 135 kW. Z letno proizvodnjo 139.000 kWh bomo poskrbeli za 20 % delež samooskrbe z električno energijo, višek energije pa predali v omrežje. Investicija se bo povrnila v osmih letih, s sončno elektrarno bomo znižali ogljični odtis za 70.000 kg CO₂ letno in poskrbeli za trajnostno in okolju prijazno energetsko rešitev. Naložbo sta sofinancirala Evropska unija in Republika Slovenija.

Vlaganje v trajnostni razvoj je del poslovne politike podjetja Šiško steklarstvo in odgovorna odločitev za varovanje okolja.

Vas zanima več? Povprašajte nas!

Nedavne objave