O nas

Dobrodošli v svetu stekla

Živimo in delamo s steklom. Načrtujemo, svetujemo, izdelamo in montiramo tuš kabine, steklena vrata in stene, nadstreške, ograje, pohodna stekla in ogledala. Naša izurjena in dobro uigrana ekipa, moderni strojni park in sledenje trendom v steklarski stroki omogočajo, da kvalitetno opravimo svoje delo in kdaj naredimo tudi kaj nemogočega.

Steklo je naša nedokončana zgodba. Navdihuje nas s svojo čistostjo in neizčrpno možnostjo uporabnosti in oblikovanja.

Poslanstvo in vizija

V podjetju uspešno sledimo svojemu poslanstvu in viziji. Nenehno posodabljamo proizvodnjo, izdelke nadgrajujemo z novimi trendi in dosežki v steklarski stroki. Čutimo se zavezani skrbi za okolje, zato imamo najsodobnejšo čistilno napravo za tehnološke odpadne vode. Vseskozi smo tudi družbeno odgovorni, tako namenjamo donatorska sredstva humanitarnim organizacijam, ljudem v stiski in raznim društvom.

Družinsko podjetje

Smo družinsko podjetje z več kot 50-letno tradicijo. Z obrtno dejavnostjo je leta 1965 začel Jože Šiško, tradicijo nadaljujeta sinova Borut in Gregor. Leta 2015 smo izdali publikacijo 50 let Šiško steklarstva (link), v kateri smo kronološko predstavili mejnike razvoja in hkrati začrtali strategijo in vizijo podjetja.

4.000 m² poslovnih prostorov in moderna tehnologija omogočajo 22 zaposlenim, da dobro opravljamo svoje delo in nenehno osebno rastemo. Letno obdelamo približno 500 ton ravnega stekla, ki je vgrajeno na letališčih, v luksuznih ladjah, hotelih in trgovinah, v sakralnih objektih, individualnih hišah in v muzejskih vitrinah doma in po svetu.

Pri projektih na področju notranje opreme in opremljanja poslovnih prostorov sodelujemo s projektanti in arhitekturnimi biroji, da bi že pri načrtovanju našli ustrezne rešitve. To nam pomaga pri pridobitvi poslov, ker imamo potem predvidene rešitve in ustrezne reference. Leta 2018 smo zgradili nove poslovne prostore, ki omogočajo dodatno posodobitev dela in nadaljnji razvoj.

Družbena odgovornost

V podjetju Šiško steklarstvo se zavedamo, da je uspešnost našega poslovanja odvisna od dobrih odnosov z lokalno skupnostjo, v kateri poslujemo.

Sredstva namenjamo:

  • Rdečemu Križu Slovenije,
  • Humanitarnemu zavodu VID,
  • gasilskemu društvu in društvu upokojencev iz lokalne krajevne skupnosti Smolenja vas,
  • društvu Sožitje iz Novega mesta ter
  • alpinističnemu društvu iz Novega mesta.

 

Že več let zapored sodelujemo z novomeško Gimnazijo in pripravljamo steklarske delavnice za gimnazijce.

Leta 2007 smo donirali 4500 EUR za nakup medicinske opreme Splošni bolnici Novo mesto .

Leta 2009 smo donirali izolacijska stekla za obnovo učilnic podružnični osnovni šoli Birčna vas ter sredstva za nakup novega mamografa Zdravstvenemu domu Novo mesto.

Aprila 2011 smo enoti Pikapolonica novomeškega vrtca Pedenjped, ki jo obiskujejo romski otroci, donirala stenska ogledala ter manjša ogledala, ki jih bodo uporabili za didaktične namene.

Leta 2011 smo donirali sredstva za nakup dvigala občanki iz Brusnic, ki je zbolela za multiplo sklerozo ter dijakom Šolskega centra Novo mesto za organizacijo 13. Gradbeniade.

20. oktobra 2015 smo na slavnostni prireditvi ob 50-letnici poslovanja Šiško steklarstva podelili donacijo Rdečemu križu Novo mesto – letno štipendijo za 4 učence oz. dijake v višini 3.360 EUR.

Naše vrednote

Kakovost

Naše izkušnje, znanje in sodoben način poslovanja so vtkani v naše izdelke.

Odzivnost

Hitro se odzivamo pri izdelavi ponudb in pri izvedbi.

Prilagodljivost

Prilagajamo se zahtevam naročnikov. Tudi izven cone »udobja« se lotimo vseh izzivov.

V korak s časom

Proizvodnjo nenehno posodabljamo. Poskrbimo, da je delovno okolje za delavce prijazno in ne obremenjuje okolja.