• Domov / Steklene ograje

Steklene ograje

Steklene ograje so v sodobni arhitekturi vsakodneven pojav. Ker je steklo odličen material za kombiniranje in se ujema tako z lesom kot z železom ali kamnom, ga velikokrat v urbanizmu uporabimo tako za dekoracijo objektov, kot za zelo funkcionalne dele kot so ograje na balkonih, terasah ali stopniščih (tako notranjih kot zunanjih). Steklene ograje so tako eleganten element vsake hiše, poslovnega prostora ali galerijam in njim podobnim objektom. Ker steklo dopušča svetlobi prehod, steklene ograje dopolnjujejo vsak objekt z minimalističnim designom in lahkotnejšim videzom.

V Šiško steklarstvu izdelujemo steklene ograje po naročilu, ki se popolnoma prilegajo situaciji na objektu. Objektu dajejo eleganten in lahkoten videz. Izdelujemo zunanje ali notranje steklene ograje za balkon, teraso, stopnišče ali galerijo. Nudimo celotno izvedbo ograj od izrisa do montaže. Steklene ograje lahko montiramo z ali brez ročaja.

Sistemi pritrditve steklenih ograj

  • Samonosne steklene ograje, izdelane iz lepljenega in kaljenega stekla (VSG + ESG) 8 + 8 mm ali 10 + 10 mm. Steklo je točkovno vpeto z inox fi 50 mm distančnimi vijaki ali vgrajeno v jeklen ali aluminijast U profil z masko.
  • Steklene ograje na kovinskih inox stebričkih, pri katerih običajno uporabimo enojno steklo kot polnilo, debeline 8, 10, 12 mm ali pa lepljeno in kaljeno steklo 5/5 mm, 6/6 mm, 8/8 mm.

Vrste stekel za ograje:

  • prozorno (float) steklo,
  • optiwhite steklo – brez zelenega odtenka in
  • jedkano-satinirano steklo.

Vas zanima več? Povprašajte nas!