• Domov / Stekleni nadstreški

Stekleni nadstreški

Če smo bili ne dolgo nazaj vajeni na aluminijaste, lesene ali kar zidane nadstreške, danes vedno bolj v velja prihajajo stekleni nadstreški. Razlogi za takšno odločitev so številni, prav gotovo pa nam le stekleni nadstreški omogočajo neprekinjen razgled na zvezdnato nebo, sončni zahod, izgled padajočih kapljic, snežink in podobno. Tako kot ostali nadstreški morajo tudi stekleni nadstreški imeti osnovno konstrukcijo iz drugih materialov. Pogosto se uporabljajo lesene ali kovinske konstrukcija, za manjše steklene nadstreške pa se lahko uporabi tudi tehnika visečih nadstreškov, kjer je le ta vpeta v nosilno steno, dodatno trdnost pa ji nudijo inox »vrvi«.

Nadstreški na jekleni ali leseni konstrukciji

Stekla za nadstreške montiramo na predhodno pripravljeno jekleno ali leseno konstrukcijo. Uporabljamo kaljena stekla, lepljena stekla, kaljena in lepljena stekla, transparentna ali satinirana. Odporna so na vremenske vplive. Spojena so s silikonskim kitom ali pa so montirana s pomočjo aluminijastih pokrivnih profilov.

Konzolni nadstreški

V določenih primerih so možne konzolne izvedbe nadstreškov s pritrdilnimi elementi iz inoxa in lepljenega ter kaljenega stekla. Omejitev pri tej izvedbi je širina od objekta, nosilni zidovi pa morajo biti dovolj nosilni, da zagotovijo varno vpetje konzol.

Vas zanima več? Povprašajte nas!