• Domov / Steklena stena – odlična rešitev za ureditev pisarne

Steklena stena – odlična rešitev za ureditev pisarne

Steklena stena je odlična izbira za prostore, ki jih želite odpreti in jim dati več svetlobe. Zelo pogosto se uporablja v pisarnah, kjer bi delovni prostor radi razdelili, hkrati pa omogočili pretok svetlobe. Če tudi vi načrtujete nove pisarne ali pa jih prenavljate, vsekakor pomislite na to možnost. Skupaj bomo poiskali rešitev, ki bo optimalna za vas, saj smo zelo prilagodljivi in uspešni pri najrazličnejših projektih. Notranje steklene stene Šiško so lepe in varne.

Steklena pregradna stenaDrsna zložljiva stena

Zakaj v notranjih prostorih izbrati stekleno steno?

Steklene stene za pisarne so zelo priljubljena izbira. Prostor odprejo in dobro prepuščajo svetlobo, so preproste in elegantne, hkrati pa omogočajo različne oblike, tako da si jih lahko uredite prav po svoje. Dobra stvar steklenih sten je, da jih lahko popolnoma prilagodimo prostoru, v Šiško steklarstvu pa smo razvili lasten sistem steklenih pisarniških sten, ki je plod bogatih izkušenj. Naše odlične notranje steklene stene dobite finančno ugodno in po meri. So najboljša in najhitrejša rešitev, ko želite spremeniti namembnost prostorov ali ustvariti več manjših prostorov.

Zagotovljena popolna varnost

Ni razloga za skrb, steklene stene so varne za uporabo in tudi zelo praktične. Debeline naših stekel so 8, 10 in 12 milimetrov. Če je v vašem prostoru povečana zahteva za varnost, vam lahko izdelamo dvoslojna lepljena in kaljena stekla. Vmesna folija poveča zvočno izolacijo, da bo delo lahko nemoteno potekalo. Steklena stena je primerna za najrazličnejše pisarne in neoporečna tudi po več letih uporabe.

Izvedba steklene stene in vrat

Naš sistem za steklena vrata ima aluminijasti podboj, ki ga odlikuje stabilnost tudi pri višini vrat do 3000 mm. Nanj se priključijo fiksna stekla. Pri steklenih stenah in vratih je vsak detajl zelo viden in zato pomemben. Vertikalne spoje med fiksnimi stekli natančno izvedemo z estetsko narejenimi prozornimi akrilnimi letvicami. V alu profile vgrajena fiksna stekla so tudi dobro zatesnjena. Če bi želeli, se lahko odločite tudi za bolj masivne profile. Dvodelne izvedbe s tesnili za fiksna stekla so v barvi aluminija. Seveda pa pri mnogih za to ni potrebe. Če tesnjenje ni težava, potem bo najbolje, da vam uredimo klasično izvedbo steklenih sten, ki imajo vrata s talnim zapiralom ali pa z nihajnimi sponami.

Steklene stene in vrataVhodna steklena stena

Drsne steklene stene

Steklena stena ima lahko nihajna, krilna z alu podbojem ali pa drsna vrata. Odločitev je odvisna od dimenzij in ureditve prostora ter tega, kako pogosto se vrata odpirajo. Drsne steklene stene priporočamo za prostore, kjer ne želite, da vrata pri odpiranju zavzamejo veliko prostora. Drsna vrata so na voljo v več izvedbah: enokrilna, enokrilna s fiksnim delom in dvokrilna s sinhronim odpiranjem. Izbirate lahko med različnimi vrstami stekla, pa tudi med različnimi vodili, ročaji, ključavnicami … Naša vodila imajo tudi možnost mehkega zapiranja.

Popestritev sten iz stekla

Steklo kot material odraža čistost, minimalizem, prostornost. V prostor prinaša elegantne linije, ki se lepo podajo tudi k različnim drugim materialom (lesu, kamnu, kovini …). Vsaka steklena stena ima veliko estetsko vrednost. Vizualno poveča prostor in ga osvetli. Steno iz stekla lahko ohranite popolnoma prosojno oz. transparentno, lahko se odločite za mat izvedbo ali pa za tonirano barvno steklo. Različne okrasne folije videz poživijo in prilagodijo ostalemu pohištvu, vašemu osebnemu stilu ali vizualnim elementom podobe podjetja. Na poti do končnega videza novih pisarn vam z veseljem svetujemo in predlagamo najboljše rešitve za vaš prostor.