• Domov / Steklena ograja za notranje in zunanje prostore

Steklena ograja za notranje in zunanje prostore

Steklena ograja je čudovit arhitekturni element, ki ga lahko vključite v interier ali eksterier. Zelo moderne so steklene balkonske ograje, steklene ograje za stopnice ali galerije ter različne ograje za notranje in zunanje prostore. Domišljija ne pozna meja, sodobni postopki obdelave stekla pa poskrbijo za čudovit izdelek, ki je hkrati tudi enostaven za vzdrževanje. Šiško steklarstvo ponuja mnoge produkte iz stekla, med njimi so seveda tudi steklene ograje na tisoč in en način. Naj vam torej predstavimo svoj program in prednosti steklenih ograj, da se boste lažje odločili za naročilo.

Zakaj se stranke odločajo za steklene ograje

Steklena ograja je elegantna in lahkotna, praktično nevidna. Odpira razgled in v prostor spušča maksimalno količino svetlobe. Steklene balkonske ograje in pa steklene notranje ograje se prilegajo različnim arhitekturnim stilom in se lepo podajo h klasičnim in modernim elementom. Zato se jih uporablja na stopniščih, terasah, francoskih balkonih, galerijah, na dvorišču in vrtu … Stopnišča bodo zračna in svetla, pogledi s terase še bolj navdušujoči.

Povsem po vaših željah

Naše steklarstvo nudi celostno storitev za izvedbe steklenih ograj: od izrisa do končne montaže. Smo zelo prilagodljivi in se ne ustrašimo niti najzahtevnejših izzivov. To pomeni, da vam bomo hitro uredili stekleno ograjo po meri. Vsak projekt je svoja zgodba, ki pa temelji na naših bogatih izkušnjah in znanju. Osnovne vrste stekel za ograje so naslednje:

  • prozorno (float) steklo,
  • optiwhite steklo (nima zelenega odtenka) in
  • jedkano-satinirano steklo

Stekleno ograjo se lahko montira z ali brez ročaja. Med sistemi pritrditve lahko izbirate med samonosnimi steklenimi ograjami, ki so točkovno vpete ali pa vgrajene v talni profil. Če vas zanimajo podrobnosti, vam z veseljem predstavimo prednosti različnih vrst in vam pokažemo konkretne primere. Stopite v stik z nami, hitro se bomo odzvali.

Kaj pa trdnost in varnost?

Ne skrbite, moderne steklene ograje so izdelane iz varnostnega stekla.

Steklene balkonske ograje morajo seveda biti iz certificiranega materiala, ki prenaša obremenitve in udarce. Steklo je lepljeno in kaljeno, ob razbitju ne pride do ostrih delcev. Vsi izdelki so varni tudi ob večletni vsakodnevni uporabi. V svoji več kot 50-letni tradiciji smo obogatili že mnogo zasebnih in poslovnih objektov, ki naše steklo še danes ponosno razkazujejo. Letno obdelamo kar 500 ton ravnega stekla, ki je vgrajeno na letališčih, v luksuznih ladjah, trgovinah, hotelih, muzejskih vitrinah in še kje.

Notranja in zunanja stekla

Kot smo že zapisali, je steklena ograja možna tako v zaprtih kot odprtih prostorih. Zunanje steklene ograje so predvsem tiste na balkonih in terasah. Če imate lep razgled v okolico (urbano ali naravno), ga vsekakor ne smete skrivati ali omejevati pogleda. Steklene balkonske ograje zagotavljajo varnost in hkrati prostoru dajejo veliko dodano vrednost. Razmisliti je seveda treba o razmerju med zasebnostjo, razgledom in svetlobo. Če vas pogledi sosedov ne motijo, uporabite prozorno steklo, sicer pa raje matirano ali satinirano.

Steklena ograja z emajliranim pasomSteklene ograje Gazela Krško 5

Steklena notranja ograja je prav tako lepa izbira. Steklena ograja za stopnice je že sama po sebi posebna, lahko jo kombinirate z lesenimi stopnicami ali pa kar s stekleno pohodno površino. Je dovolj stabilna in vzdržljiva, stopnišče odpre in poveže z drugimi prostori. Na voljo so tudi različne steklene stene in vrata. Svetloba vam bo tako lepo prehajala med prostori, pa še optično jih boste povečali. Če imate radi odprto arhitekturno shemo, je steklo vsekakor najboljša odločitev. Vse izdelke pri nas lahko naročite po meri in si uredite stanovanje ali poslovne prostore, ki bodo izstopali iz povprečja in vsakič znova navdušili goste.